مرکز تخصصی مشاوره و لورتا نوروفیدبک اندیشه سلامت

مشاوره فردی در شیراز

مشاوره فردی چیست و چه مزایایی دارد؟

 

حتما نیازی نیست تا از افسردگی، اضطراب یا اعتیاد رنج ببرید تا به سراغ  جلسات مشاوره‌ی فردی بروید. همه‌ انسان‌ها در بخشی از زندگیشان به شنیده‌شدن ، لمس احساس و درک‌شدن نیاز دارند ، چند درصد ما برای درمان استرس و اضطراب، و یا حتی به سادگی صحبت کردن از مشکلات و اتفاق‌هایی که ذهنمان را درگیر کرده، به مشاوره می‌رویم؟ همه‌ ما لیاقت شادی و آرامش را داریم و برای رسیدن به این هدف، باید گره‌های ذهن و زندگیمان را با کمک فردی متخصص باز کرده و به درمانشان بپردازیم. ذهن ما، بیشتر از چیزی که فکرش را بکنیم، به مراقبت نیاز دارد.

مشاوره فردی چیست؟

مشاوره‌ی فردی، شامل جلساتیست که در آن، مشاور یا درمانگر به شناخت فرد پرداخته و با کمک او، سعی بر ارائه‌ی راه و روش‌هایی برای مقابله با احساسات منفی، و افزایش خودآگاهی دارد. در مشاوره‌ی فردی، تراپیست در طی جلساتی که تعداد آنها به شخص و نوع درمانش بستگی دارد، به شناخت فرد پرداخته و درمان مناسب را ارائه می‌کند.
مشاوره‌ی فردی تنها منحصر به درمان بیماری‌ها نمی‌شود. در واقع، هدف افراد از شرکت در جلسات مشاوره فردی می‌تواند بسیار متفاوت باشد. بعضی ممکن است برای حل مشکلات گذشته‌شان به مشاور مراجعه میکنند. مشاوره فردی می‌تواند احساسات مثبتی مانند اعتماد به نفس و  نوع دوستی را در شخص افزایش دهد. می‌تواند باعث یادگیری مهارت‌های فردی در افراد شده و به آن‌ها در تصمیم‌گیری بهتر و توانایی کنترل موقعیت‌های دشوار کمک کند. در کل افراد در مشاوره‌ فردی به خودآگاهی بیشتری دست یافته و به رشد شخصی خود که مهم ترین امر برای هر انسان است میپردازند .

مشاوره فردی چیست

مراحل مشاوره فردی:

مشاوره‌ فردی، مانند مشاوره ازدواج یا مشاوره خانواده، به مراحلی تقسیم می‌شود تا برای شخص، روند جلسات مشخص شده و بداند با چه روندی در جلسات روبه‌روست. مراحل درمان در مشاوره فردی به شکل زیر است:

  • مرحله‌ی اول؛ کسب اعتماد
    در جلسات ابتدایی شروع مشاوره، تراپیست سعی می‌کند با توجه کامل به شخص و ایجاد مکانی امن و آرام برای او، فرد را به اعتماد و صداقت تشویق کند. این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل مشاوره فردی است، زیرا در صورتی که تفاهم و اعتماد میان مراجعه‌کننده و مشاور به وجود نیاید، ادامه‌ی درمان بی‌معنی خواهد بود و برای یک مشاور خوب و با تجربه این کار بسیار ساده میباشد .
  • مرحله‌ی دوم؛ کسب اطلاعات
    در این مرحله، مشاور با دقت و توجه به صحبت‌های فرد، بدون هیچ‌گونه قضاوت و پیش‌داوری، به شناخت بیشتر او، محیط اطراف، خاطرات و اطرافیانش می‌پردازد تا از این طریق، بهترین راه‌حل را ارائه دهد. در این مرحله اعتماد و صمیمیت نسبی ایجاد شده و مراجعه‌کننده آزادانه و با آرامش به توضیح مشکلات و‌ گره‌ها می‌پردازد.
  • مرحله‌ی سوم؛ ارائه‌ی روش‌ها و درمان
    در این مرحله، مشاور به شناختی نسبی و کلی از مراجعه‌کننده دست یافته و حالا مطابق با روحیات، ویژگی‌ها و شرایط او، بهترین روش‌، تمرین و راهکارهای درمانی را پیشنهاد می‌کند‌. این مرحله بدنه‌ اصلی مشاوره را تشکیل می‌دهد.
  •  مرحله‌ی چهارم؛ حل مشکل
    در جلسات پایانی مشاوره، در صورتی که روند مشاوره به درستی پیش رفته باشد، فرد تا حد زیادی نسبت به مشکلات خود آگاه شده و در صدد رفع آنها برآمده‌ است. در این مرحله است که مشاوره پایان یافته و شخص به مشکلاتش چیره خواهد شد.

چه زمان نیاز به مشاوره فردی داریم؟

این‌ موضوع، برای افراد مختلف متفاوت است. در مورد مشاوره‌ خانواده، مشاوره ازدواج یا مشاوره کودک و نوجوان می‌توان نشانه‌های بارزی را در نظر گرفت که در نتیجه‌ی آن‌ها نیاز به مشاوره احساس می‌شود. اما در مورد مشاوره‌ی فردی، تشخیص اینکه چه زمانی به آن نیاز داریم، تا حد زیادی به خودمان و محیط زندگیمان بستگی دارد ، شاید گمان کنیم با مشکل جدی‌ای روبرو نیستیم و همه‌چیز به مرور زمان بهتر خواهد شد. بعضی افراد نیز خیال می‌کنند مشکلاتشان فقط زاییده‌ ذهن و تلقین آنهاست و به تنهایی میتوانند همه چیز را حل کنند اما باید به این موضوع توجه کرد که هرچه دیرتر به مشاور فردی مراجعه کنید، حل موضوع پیچیده‌تر خواهد شد و نیاز به بررسی لایه‌لایه‌ معضل الزام می‌گردد.
 بنابراین اگر:

  • موضوعی ذهن شما را به خود درگیر کرده، به طوری که زندگی سالم و روابط شخصیتان را تحت‌تاثیر قرار داده،
  •  اگر مشکلی باعث انزوایتان شده و صحبت کردن از آن را سخت می‌دانید،
  • اگر با مسائلی مانند کمبود اعتماد به نفس، ناتوانی در کنترل شرایط دشوار، بدبینی و پرخاشگری دست و پنجه نرم می‌کنید،
  • اگر استرس و اضطراب زندگیتان را مختل کرده و توانایی ارتباطتان با دیگران را تحت تاثیر قرار داده،
    شاید وقت آن باشد که از یک مشاور فردی کمک بگیرید.

مشاوره فردی چه اهمیتی دارد؟

مشاوره‌ فردی علاوه بر درمان استرس و اضطراب، افسردگی و حل مشکلات و‌ گره‌هایی که در حال‌حاضر در زندگی‌ خود احساس می‌کنید، به شما این توانایی را می‌بخشد که مهارت‌های لازم برای کنار آمدن با اتفاقات دشوار زندگی روزمره و مشکلات را بدست بیاورید. تا حتی زمانی که دیگر در جلسات مشاوره فردی شرکت نمی‌کنید، از پس اتفاقات ناگوار و دشواری‌هایی که معمولاً برایتان ایجاد مشکل می‌کردند، بر بیایید و با شیوه ای جدید با مشکلات رفتار کنید .

مشاوره فردی، راهی مطمئن برای سالم نگه داشتن ذهن و روانتان از افکار سمی و منفی است. مشاوره‌ی فردی به شما برای برقراری ارتباطاتی سالم‌ و شادتر، اعتماد به نفس و خوش‌بینی بیشتر کمک می‌کند. مشاوره فردی بیشتر از هرچیز، شما را به شناخت بیشتری از خودتان و الگوهای فکریتان می‌رساند. شناخت این الگوهای ذهنی، به شما این امکان را می‌دهد تا افکار منفی را به سرعت تشخیص داده و جلوی رشدشان را بگیرید همچنین برای مقابله با آن‌ها، نوع رفتارتان را تنظیم کنید.

به طور کلی، مشاوره‌ی فردی تنها برای درمان سلامت روان نیست. بلکه هر شخصی با هر بودجه ای، زمان و هدف مشخصی، می‌تواند مشاور مناسب خود را پیدا کرده و با اعتماد و ایجاد رابطه‌ای صمیمانه، کیفیت زندگی خود را بهبود بخشد.

مشاوره فردی

ویژگی‌های بهترین مشاور فردی چیست؟

ویژگیهای یک مشاور خوب، برای هرکس میتواند متفاوت باشد، زیرا مشاوره فردی، طرح موضوعی شخصی بوده و کسی که  روحیات مارا درک میکند ممکن است برای دیگری بازدهی نداشته باشد. اما برای اعتماد و در میان گذاشتن مشکلات و افکارمان، مشاور باید از ویژگی‌های کلی خاصی برخوردار باشد. در این مقاله به چند نمونه از ویژگی‌های بهترین مشاور فردی اشاره می‌کنیم؛

  • شنونده خوبی باشد؛
    ممکن است میان خانواده و یا دوستانمان، کسانی باشند که حرف زدن از مشکلاتمان را با آنها راحت بدانیم. پس چه لزومی به صحبت با مشاور وجود دارد؟ یک مشاور خوب، شنونده‌ای فعال است. او از نظرهای شخصی خودداری و شما را نصیحت نمی‌کند. در واقع، با دقت به سخنان شما گوش کرده و با پرسیدن سوالات مناسب، مکالمه را به سمتی هدایت می‌کند که زوایای دید تازه‌ای به شما ببخشد.
  • به ما باور داشته باشد؛
    بهترین مشاور، هرگز با پیش‌داوری و قضاوت از اینکه مراجعه‌کننده‌اش “ضعیف” یا “مریض” است، به دیدنش نمی‌رود. به عکس، یک مشاور خوب، به شما و قدرت‌ و اراده‌اتان برای تغییر باور دارد. او همیشه با نگاهی مثبت به آدم‌ها و اطرافش نگاه می‌کند، زیرا به پتانسیل نهفته در هر جزء طبیعت ایمان دارد.
  • صحبت کردن با او راحت باشد؛
    این موضوع طبیعی‌ است که در جلسات اول مشاوره فردی، احساس اضطراب و استرس کنید و حرف زدن از مشکلاتتان سخت جلوه کند. یک مشاور خوب، با آگاهی به تمام این‌ها، سعی بر ایجاد محیطی راحت و قابل‌اعتماد برای شما می‌کند تا از صحبت کردن و شنیده‌شدن، بهترین احساس را داشته باشید.

این چند مورد از ویژگی‌های کلی بهترین مشاور فردی است که می‌تواند برای هرکسی متفاوت باشد. ضمناً هر شخص به طور مستقل، می‌تواند با در نظر گرفتن ویژگی‌های دیگری مانند تطابق با بودجه و در دسترس بودن، اقدام به انتخاب بهترین مشاور فرد برای خود کند.

ویژگی‌های یک مشاور خوب، برای موضوعات مختلف مانند مشاوره فردی، مشاوره ازدواج، مشاوره خانواده و مشاوره کودک و نوجوان، متفاوت است اما چیزی که میان تمام آن‌ها مشترک است، عشق و علاقه‌ی مشاور به کمک به دیگران، رشد و توسعه فرد و تلاش برای ایجاد پیوندی محکم و قابل‌اعتماد است.

مرکز مشاوره و نوروفیدبک اندیشه سلامت شیراز

مشاوره فردی در شیراز 

از آنجا که مشاور مربوطه علاوه توانایی ارتباط بالا با افراد میبایست تجربه و تخصص کافی در زمینه روانشناسی هم داشته باشد لازم به ذکر است گروه تخصصی مشاوره و نوروفیدبک اندیشه سلامت به عنوان اولین و مجهزترین مرکز تخصصی مشاوره و نوروفیدبک شیراز با گرد آوری جمعی از بهترین و با تجربه ترین مشاورین فردی خانم و آقا در سنین مختلف میتواند بهترین مشاورین را بسته به روحیات و اخلاقیات هر فرد به شما پیشنهاد کند.

5/5 - (7 امتیاز)
به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *